Začetna stopnja šole KST 22. 11. 2024

Šola kraniosakralne terapije

Vas zanimajo komplementarne oblike zdravljenja? Postanite kraniosakralni terapevt!
Šola kraniosakralne terapije Hologram Domžale v sodelovanju s Karuna inštitutom iz Velike Britanije vpisuje novo generacijo terapevtov.

Kraniosakralna terapija (KST) je izjemno nežna oblika manualne terapije in izhaja iz osteopatije. Najdaljšo tradicijo ima v ZDA, kjer so terapevti popolnoma vključeni v njihov sistem zdravstva. V Evropi je kraniosakralna osteopatija najbolj uveljavljena v Švici, kjer je vključena v sistem zdravstvenega zavarovanja in je izbirno enakovredna fizioterapiji. Kot komplementarna metoda zdravljenja pa je priznana še v Nemčiji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. V Sloveniji je ta metoda še precej nepoznana, vendar se trudimo, da bo kmalu dobila status, ki si ga glede na svojo učinkovitost zasluži.
KST je potrebno razumeti kot reorganizacijo energetskega sistema. Temelji na primarnem respiratornem mehanizmu ali notranjem dihu organizma, ki ga ne moremo zavestno nadzirati, izraža pa se v vseh celicah in telesnih tekočinah. Gre za povezano ritmično, ciklično gibanje pri zdravem človeku od 10 do 12 na minuto in je pomemben dejavnik pri vzdrževanju živčnega sistema, žlez z notranjim izločanjem ter ostalih funkcij fiziologije. Zato smo terapevti še posebej pozorni na hitrost, obseg in kakovost gibanja, ki so odraz stopnje vitalnosti posameznika.
Terapevti z nežnim vodenjem in sproščanjem napetosti uravnavamo delovanje primarnega respiratornega sistema. Terapija je učinkovita za rehabilitacijo po mehanskih poškodbah, pomaga pri omoticah, vrtoglavicah, glavobolih, obolenjih hrbtenice in sklepov… Izvrstne rezultate dosega pri zdravljenju obolenj vegetativnega živčevja, kot so izčrpanost, nespečnost, depresija, prebavne motnje, astma, menstrualne težave, … Poseben sklop terapevtskih tehnik pa obsega pripravo na porod ter delo z dojenčki in otroci. Tako z uravnavanjem položaja kolkov in okoliških struktur ter rodil omogočimo naraven, hitrejši in manj boleč porod, pri dojenčkih pa lahko zelo učinkovito odpravimo deformacije, ki so posledica težkih porodov (npr. nepravilne oblike glave, zvite okončine, …) Glede na to, da anatomsko-fiziološke relacije primarnega respiratornega sistema obsegajo celotno telo, so veščine zdravljenja izkušenega kraniosakralnega terapevta univerzalne.

Več informacij o metodi in njeni zgodovini:
https://hologram-si.com/kraniosakralna-terapija/zgodovina/
https://www.youtube.com/watch?v=N2moj8G9QRQ#t=36

Potek šolanja:
Hologram izvaja program šolanja za terapevte v 10 stopnjah, ki se zvrstijo v treh letih. Prvo leto ima štiri stopnje, v naslednjih dveh letih pa vsako leto po tri stopnje. Med stopnjami je potrebno opraviti določeno število tretmajev s poročili. Po končanem šolanju oz. končanem zaključnem izpitu se izda diploma s potrdilom o opravljenih stopnjah izobraževanja, s katerim se lahko nadaljuje podiplomski študij na Karuna inštitutu Franklina Sillsa v Angliji. Več informacij o poteku šolanja po stopnjah najdete na:https://hologram-si.com/kranio…/sola-kraniosakralne-terapije/

Pogoji za vpis: Šola je primerna za vse, ki jih metoda zanima in imajo vsaj V. stopnjo izobrazbe, zaželeno pa je tudi znanje angleškega jezika.

Lokacija: šolanje poteka v Domžalah, na Ljubljanski cesti 54

Prijave sprejemamo preko spleta https://hologram-si.com/kraniosakralna-terapija/datumi/

Za več informacij pokličite 040 713 261 ali nam pišite na info@hologram-si.com